NiggaBitch

Gaat over de kinderachtige inhoudsloze stijl van Rihanna en dat noemt deze over het paard getilde artiest, racisme.Beste Eva Hoeke, volg uiteraard de niggabitch-discussie. Dat @Rihinna om deze kwalificatie beledigd is sleept ze er overduidelijk met de haren bij. Ze is vanzelfsprekend gebelgd in verband met het laatste woordje “creche” van je tekst waarin de echte belediging schuilt, en kan er Pr-technisch geen voordeel uit trekken door daarover tot op het bot gegriefdheid te veinzen. Natuurlijk is @Rihanne een ‘NiggaBitch’. Ze straalt het aan alle kanten uit. Onloochenbaar is haar wil op die uitstraling gericht.

Ook gebruikt zij de woorden ‘Bitch’ en ‘Nigga’ zelf af en aan in haar werk en is het alleen al daarom te verwachten dat die uitingen in wisselende combinaties gebruikt worden door haar recensenten. Woordsamplen, past bij de stijl van de ‘NiggaBitch’. De muziek van de ‘NiggaBitch’ is kinderachtig tot en met. Ze smijt met ‘tits and ass’ zonder dat haar werk inhoud heeft. Ze is geproduceerd en heeft behalve haar tietenkont tietenkont tietenkontkontkont geen kwaliteiten. Bovendien imponeert @Rihanne eerder als een verkleurde ‘redneck’ dan als een echte neger.

Had laats een gesprek met een echte neger, eentje uit Suriname waarvan de voorouders door de blanke slavendrijvers trans-Atlantisch naar Amerika zijn verhuisd. Het gesprek ging over de negers die in Libië racistisch in de hoek gedrukt, gevangen gezet en uitgemoord zijn door NATO en bondgenoten bij en tijdens de terroristische versdrijving van Muammar Muhammad Abu Minyar Gaddafi die meer een beschermheer voor de negers was dan die halfblanke huisslaaf in het Witte Huis die zichzelf president noemt, terwijl de prominente @Rihinna daarover niks zegt.

Deze neger vroeg ik of het gebruik van het woord neger ongepast is om negers aan te duiden. De Neger die een echte neger is en op de thee zoals vaker, zei dat het geen probleem was. Of hij het gebruik van het woord neger niet erg vond in verband met mijn onwetendheid daarover of omdat het verder in het algemeen geen negatieve bijklank geeft bij negers weet ik niet. In ieder geval vind ik @Rihanne een aansteller, die kennelijk geen Nederlands leest. Zie niks racistisch in jouw bijdrage voor Jackie met als titel NiggaBitch en daarbij de kleuterschool mode van de troela bekritiserend. Het meisje doet stoer met blingbling en dik doen terwijl de melktandjes amper gewisseld zijn.”

1 Response to “NiggaBitch”


  • Het is vreemd, om over een Nigga te spreken als duiding.

    Er zijn geen rassen behalve het menselijk ras.

    ‘Een volgende tegenwerping van wetenschappers is dat er veel te weinig genetische variatie tussen de vermeende rassen is om effectief de term te kunnen hanteren. (De diversiteit bij mensen is namelijk erg laag in vergelijking met bijvoorbeeld honden of koeien)’

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Menselijk_ras

Comments are currently closed.