Advocaat BREIN = meesteroplichter

In opdracht van HollywoodWie dinsdag 24 april 2012 aanwezig was in de zaal van de rechtbank te Den Haag in de zaak tussen de Piratenpartij en BREIN hebben gezien dat a) BREIN een ‘dream team’ van meester oplichters achter zich heeft en dat b) Tim Kuik hand geschud heeft met hij die Tim in de cel wil in verband met oplichting en deelnemen aan een criminele organisatie die het (kennelijke) oogmerk bezit auteursrechtfraude te plegen en dat c) Tim Kuik gezegd heeft “jou wil ik niet spreken”, of woorden van gelijke strekking, en dat d) de Piratenpartij bestaat uit lullen met vingers die in de eigen voet schieten. De president van de rechtbank zat er in het eentje te neuspeuteren omdat er gekort wordt op de griffie, bezuinigingen. Advocaat Joris van Manen was opdreef. Dat hij Wasserij de Zon niet spellen kan bevreemdt. Het standaard arrest als het om openbaarmaking gaat. Televisie in een hotel vergelijken met the Pirate Bay gaat iets te ver. De uren dat het duurt voordat een bestand van formaat gedownload is via TPB. Probeer eens wat te downloaden via zo’n magneetlink. Niet te doen. Elk bestand op internet wat is gedownload of gedownload wordt, wordt bovendien in welhaast alle gevallen in huiselijke sfeer vertoond. Zeker niet alles wat van de Pirate Bay gedownload wordt komt op televisie. Dat is standaard. Dat is niet-commercieel privé gebruik wat altijd is toegestaan geweest in het auteursrecht en waarin het digitaal tijdperk geen verandering brengt omdat het auteursrecht techniek neutraal geformuleerd is.

Het voordeel voor makers en artiesten van The Piraten Bay is dat ze niet afhankelijk zijn van producers of managers en contacten in de distributie die lid zijn van BREIN en dat het hele maken en verkopen van auteursrechtelijk beschermde werken in eigen hand gehouden wordt. Dat wil BREIN niet. BREIN wil dat u alleen bij de leden van BREIN koopt. BREIN wil de hele markt van maken en distributie en verkoop in handen van de leden van BREIN alleen. Dat internet alleen nog legaal is wanneer iedereen een abonnement heeft bij Hollywood. Het verdienmodel van Spotify is niet anders dan van the Pirate Bay. Het verschil is dat Spotify voor de eigen organisatie verveelvoudigt en the Pirate Bay met verveelvoudigen en/of openbaar maken van bestanden op zichzelf geen enkele betrokkenheid heeft. Wat aan entertainmentbestanden (gratis) is te downloaden bij de commerciële organisatie Spotify is door Spotify zelf online gezet, daarom is Spotify wettelijk gebonden aan nadere toestemming van auteursrechthebbenden. Bij TPB is daar geen sprake van. Dat iedereen alles downloaden kan is een zegen voor makers van entertainmentbestanden in het algemeen en die niet lid zijn van BREIN in het bijzonder. Dat is de vrije Europese markt die BREIN wederrechtelijk beconcurreert voor de leden van BREIN door Joris van Manen voor cliënt te laten liegen bij de Haase rechtbankpresident dat de openbaarmakingen via TPB die het dreamteam van BREIN fijnst, niet in huiselijke sfeer zijn. Wanneer er geen ononderbroken mededelingsketen is, is er geen openbaarmaking in het algemeen. Wanneer het publiek bepaald is, is er geen openbaarmaking in auteursrechtelijke zin. Misschien dat Joris van Manen beter eerst een cursus auteursrecht afneemt bij mr. J.L. De Kreek voordat hij zijn cliënt BREIN verder in strafrechtelijke problemen helpt.

1 Response to “Advocaat BREIN = meesteroplichter”


  • Born Jorge Duilio Lima Menezes, he first took the stage name Jorge Ben after his mother’s name (of Ethiopian origin)but in the 1980s changed it to Jorge Ben Jor (commonly written Benjor), allegedly in response to an incident where some of his royalties had accidentally gone to American guitarist George Benson.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Jorge_Ben_Jor

Comments are currently closed.